Din idé, din dröm är viktig

Uppdaterad: 20 maj 2020

En idé ploppar upp inom oss och vi blir ivriga att förverkliga den.

Sen hör vi oss själva ifrågasätta om det verkligen är rätt sak att göra? Om det är rätt tid att utföra det eller om vi är rätt person för att kunna genomföra det vi tänkt?

Plötsligt blir vi överväldigade av alla "hur" och "vad" och "när"... och vem kommer stötta oss i det hela?När vi drömmer om att skapa något, känns det alltid fantastiskt när visionen kommer till oss. Vi har klockrena bilder i hög frekvens inom oss. Så vad hindrar oss att agera?


Vad händer sen när vi ska förverkliga idén, när detta ska ske på riktigt? Ibland hinner vi knappt ta första ett kliv från visionen till handling, innan vi själva eller någon i vår närhet ifrågasätter det.


Även när det handlar om något vi drömt om under längre tid och genuint vill genomföra. Vi kanske inte hinner ens kavla upp ärmarna och påbörja förverkligande.... ibland stannar vi plötsligt upp i den skapande processen och bara undrar hur vi ska göra för att dessa motstånd, ifrågasättanden ska släppa taget om oss.


Och motstånd dyker upp med många olika ansikten och förklädnader. Därför måste grunden vi bygger vår dröm på, baserad på våra högsta värderingar. När vi vet dessa, inte gissar, men vet vilka värderingar leder oss i livet...då kan inget stoppa oss.


Vi behöver hitta verktyg som får oss fram, hjälper oss att möta den inre dialogen och hitta lösningar. Dessa hittar vi när vi utforskar och transformerar blockeringar på det fysiska, mentala och energiplan. Vi behöver möta allt. Inget som händer, händer mot oss, tvärtom allt händer för oss - så att vi kan lära oss, expandera och utvecklas. Även våra rädslor är till för oss.


Sedan är det så viktigt att hitta stödjande människor som hejar på oss under tiden vi förverkligar vår dröm. Vi måste alltid ha någon som finns där för oss som vän. Det är inte enkelt alla gånger, speciellt om vi utmanar vår omgivning med något annorlunda. Många människor har nämligen svårt att stötta någon annan som tänker lyckas med saker som de själva inte vågar göra.


Vi behöver kanske skaffa oss en mentor, en person som redan genomfört något liknande i sitt liv och kan dela med av sin resa. Vi ska inte kopiera någon eller lita blind på goda råd, nej, en mentor är någon som kommer säga att allt är möjligt.


När vi fullföljer det vi bestämt oss för, återtar vi makten över oss själva och vårt eget liv.

Genom att stå i vår egen kraft inger hopp för andra att vandra sin egen väg, att alla kan klara en sådan resa och förverkliga något de drömmer om. Och det finns inga misslyckanden bara lärdomar vi plockar på vägen. Ibland blir resans mål helt annat än det vi tänkt oss från början. Jo mer öppna vi är desto fler möjligheter ser vi, vågar testa och hamna i flow.


Med det får vi energi och kraft som leder till motivation att fortsätta.


Din idé, din dröm är viktig! För att:

Om inte det, vad då?

Om inte nu, när då?

Om inte du, vem då?

Berätta, hur gör du när du förverkligar dina idéer?www.alightawareness.se
0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla