Ett meningsfullt liv - vad är det?

Uppdaterad: 20 maj 2020

Många av oss pratar om att skapa något meningsfullt i livet. En del av oss vet redan från början vad detta är och sätter all fokus för att hitta lösningar. Det är inte så ovanligt att det man trodde va meningsfullt spelade sin roll färdigt efter en tid, men vi har hunnit bygga upp så mycket kring det att det blir svårt att ta sig ur det och vidare.


Eller så "händer" livet så snabbt att vi missar hitta vår personliga mening med allt och lever efter andras ideal. Plötsligt så står man på sin 40 eller 50-års dag och frågar sig själva, vad hände med mitt liv? Var jag för osäker på mig själv för att skapa ett meningsfullt liv?I morse dök en bok upp, som jag köpte för ca tio år sedan som betydde mycket för mig då.

Min sambo frågade om jag minns vem som skrev den. Nej, inte alls men förstod att det är någon jag följer som är en inspirationskälla.

Då, för tio år sedan visste jag inget om författaren och glömde hans namn. För några månader sedan har jag börjat följa hans inspirations filmer på Youtube, som en del i mitt flöde när jag jobbar med min personliga växt och motivation.


Ja, på tio år har han utvecklats enormt. Och allt började med ett beslut och sedan agerande, testande av sig själv, fram på sin personliga väg. En helt vanlig kille som bestämde sig för att omskapa allt i sitt liv, med start med honom själv, hans värderingar och livssyn på alla plan och nivåer. Han ville medvetet skapa ett meningsfullt liv, vara sann och närvarande.


Han var inte säker på sig själv eller självsäker i alla situationer, något man skulle kunna tro när man ser honom idag. Han byggde upp sin självsäkerhet och precis som alla vi andra var en osäker person i första början. Självsäkerhet lär man sig inte från böcker.


Ja, vi måste våga göra saker och därefter får vi mer självsäkerhet. Och så kommer nya situationer dyka upp där vi kommer känna oss osäkra tills vi gör det nya. Och så blir det lättare och lättare att bli medveten om sina egna reaktioner kring sin osäkerhet och därför lättare att våga göra nya saker.


Ja, det är så olika för oss alla, vilket gör det viktigt att inte jämföra oss med varandra, däremot inspireras av varandra att upptäcka sin egen väg.

Jag tror att alla människor strävar efter att känna lycka och leva ett meningsfullt liv. Ibland går vi vilse och ibland synkroniseras allt.

Inget är bättre eller sämre. Allt bara ÄR.


Vi pratar ofta om längtan till frihet, men vad är frihet för mig? Säkert annat än för dig.

För en person betyder frihet att arbeta på ett vanligt jobb, få lön och ögna resten av tiden åt sina hobbys, familj osv. Meningsfullt liv för den personen.


En annan person ser frihet i att arbeta med egna projekt och ha det som inkomstkälla, vilket ofta innebär ett 24-timmars fokus på det. Ett annat meningsfull livsstil om man väljer det.


En tredje person väljer att inte ägna sig åt att förenkla sin livsstil och därmed minska behov av en inkomst, bli mer självförsörjande. Det är också ett meningsfullt liv om man väljer det.


Sedan finns det finns dem som bestämt sig att lära sig leken pengar/investeringar och skapat olika källor till åtkommande inkomst. Ytterligare ett sätt att manifestera ett meningsfullt för sig själv liv.


Det viktigaste är att vara medveten om sina val, släppa taget om det förflutna, ha tillit till sin egen förmåga och vara närvarande i nuet där man helt enkelt agerar.www.alightawareness.com
#personligutveckling #självkänsla #Menigsfulltliv


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla